Patrick van Bemmelen over zijn rol als Senior Engineer

Patrick van Bemmelen - Senior Engineer

Hoe ben je hier komen te werken?

Ik had hiervoor eigenlijk nog alleen maar bij kleinere ICT organisaties gewerkt. In mijn vorige werk raakte ik bekend met Office 365, en vond en vind het nog steeds een super interessant product. Office 365 kan namelijk veel meer dan mensen denken, maar bij kleinere organisaties is hier minder vraag naar. Daardoor zocht ik eigenlijk naar een grotere organisatie. Omdat je hier natuurlijk met allerlei klanten te maken hebt – waaronder ook grote klanten – kom je veel eerder in aanraking met alle producten binnen Office 365. Hiernaast blijven mijn werkzaamheden niet alleen beperkt tot de Microsoft Cloud, ook het beheer van geclusterde RDS omgevingen, firewalls en bijvoorbeeld PowerShell scripting zijn onderdelen die hier voorbij komen. Omdat er hier meer middelen zijn heb je een veel grotere kans om bedrijven echt te kunnen helpen. Bij een kleinere werkgever ben jij zelf de kartrekker, en mis je soms helaas de mensen, middelen of klanten om je heen om jouw ambities waar te kunnen maken.

Omdat er hier meer middelen zijn heb je een veel grotere kans om bedrijven echt te kunnen helpen. Bij een kleinere werkgever mis je soms helaas de mensen, middelen of klanten om je heen om jouw ambities waar te kunnen maken.

Wat was jouw eerste indruk van ISSYS ICT

Ondanks dat ISSYS ICT een grote organisatie is qua aantallen medewerkers en klanten, voelt de omgang met elkaar en de klant nog steeds persoonlijk. Er is hier geen sprake van een hokjescultuur; je kan altijd naar elkaar toe lopen en je staat er dus nooit alleen voor.

Had je misschien een andere verwachting?

Een beetje wel, met name omdat ik hiervoor alleen bij kleine organisaties heb gewerkt. In mijn omgeving werd al gevraagd of ik niet bang was opgeslokt te worden door een grotere organisatie. Uiteindelijk is gebleken dat het hier goed in balans is. Ondanks dat ISSYS ICT een grote organisatie is die continu doorgroeit, is er nog steeds veel persoonlijke aandacht voor het personeel. Dit komt terug in de kleinste dingetjes, bijvoorbeeld de verschillende ontbijt- en lunchsessies.

Ondanks dat ISSYS ICT een grote organisatie is die continu doorgroeit, is er nog steeds veel persoonlijke aandacht voor het personeel. Dit komt terug in de kleinste dingetjes…

Zou jij je kunnen voorstellen hoe het is om bij een grote organisatie te werken, bijvoorbeeld Microsoft?

Ik denk dat des te groter de organisatie is, des te meer werklagen er zijn binnen de organisatie, en dat het aantal werklagen ook invloed heeft op jouw eigen werkgebied. Ik heb ooit letterlijk tegenover de persoon gezeten die verantwoordelijk was voor Sales. Sterker nog: ik heb zelf ook nog offertes gemaakt. Dat doe je natuurlijk niet meer in grotere organisaties.

Hier is dat nog te overzien, maar ik denk dat dit er bij Microsoft meer zijn. Ik denk dat ik mijn weg uiteindelijk wel zou kunnen vinden, maar dit zal moeizamer gaan, ook omdat je veel minder snel langs iemand loopt om iets te vragen.

Inmiddels werk je hier al weer langer dan een halfjaar. Hoe is die tijd voor jou verlopen?

Voor mijn gevoel heel goed. Ik ben gelijk in het diepe gegooid, maar ik vond dat wel prettig. Voor mijn gevoel was er wel voldoende begeleiding, en wanneer ik vragen heb kan ik die altijd kwijt. Wanneer je hier ideeën hebt die vanzelfsprekend te maken hebben met techniek dan denk ik zeker dat iedereen hier ook voor open staat.
Dan wordt het gelijk aangepakt en wordt er van je verwacht dat je ook doorzet.

Omdat dit een organisatie is waar meer mogelijk is, is er een breder draagvlak om dingen op te pakken. Dat is denk ik een groot voordeel ten opzichte van een kleiner bedrijf. Je krijgt meer kansen maar ook meer verantwoordelijkheid. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Ik ben meer dan tevreden, en voor mijn gevoel is er al gigantisch veel gebeurd in de 7 maanden dat ik hier werk.

Ik ben meer dan tevreden, en voor mijn gevoel is er al gigantisch veel gebeurd in de 7 maanden dat ik hier werk.

Hoe zie jij je toekomst bij ISSYS ICT?

Ik wil voorlopig nog de techniek blijven doen, maar dit naarmate de tijd vordert steeds breder oppakken. Ik ben nu ook al meer betrokken bij het voortraject en dat vind ik erg interessant. Uiteindelijk wil ik ook meer gaan meepakken van Microsoft Azure, en ons productportfolio op gebied van Office 365 steeds meer uitbouwen. Ik heb het gevoel dat de vrijheid er is om dit te kunnen doen.