Wat zijn onze arbeidsvoorwaarden?

...

Successen worden samen gevierd!

Salaris, vakantietoeslag en extra’s

Een van de belangrijkste vragen waar je een antwoord op wilt hebben is ‘wat ga ik verdienen?’. Op basis van het eerste en tweede sollicitatiegesprek dat je bij ons hebt doen wij je hiervoor een passend voorstel dat in lijn ligt met wat je hiervoor verdiende. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit héél iets anders is dan wat je hiervoor deed. In dat geval wordt je salaris op z’n minst bepaald op basis van wat iemand met hetzelfde beroep en hoeveelheid relevante ervaring verdient.

In aanvulling op je salaris krijg je ook 8% vakantietoeslag, en belonen wij – afhankelijk van je functie – ook jouw persoonlijke prestaties in de vorm van een jaarlijkse bonus. Daarnaast zijn er veel momenten in het jaar waarop successen samen worden gevierd en iedereen hier voor beloond wordt.

Woon- en werkverkeer

Het maakt niet uit of je met eigen vervoer naar ons kantoor toekomt of dit met het openbaar vervoer doet; wij vergoeden je reiskosten. Wanneer je met de auto komt krijg je hier per gereden kilometer een vergoeding van € 0,19 voor, en kan je jouw auto aan de overkant van ons kantoor parkeren. Kom je met het openbaar vervoer? Dan worden de kosten volledig vergoed, en is het vanaf de bushalte 3 minuten lopen naar ons kantoor.

Werk je (structureel) dagen buiten de deur? Dan stellen wij een leaseauto ter beschikking, en ben jij binnen het bepaalde leasebedrag en voorbepaalde kleurstellingen vrij om te bepalen of dat een twee-, vier- of zevenzitter gaat worden. Ook in de merkkeuze en de keuze of je wel of niet privé in deze auto wilt rijden ben je geheel vrij.

...

Elke dag filevrij naar je werk? Dat kan!

...

Jouw eigen ontwikkeling staat nooit stil.

Opleiding

Wij zijn van oudsher een kennisorganisatie en bieden iedere medewerker binnen ons bedrijf mogelijkheden om bij te blijven bij de ontwikkelingen in de markt, zowel via het bijwonen van een eendaags evenement, volgen van een driedaagse cursus of het doen van een tweejarige opleiding.

Zie jij mogelijkheden om je persoonlijke  ontwikkeling, zelfstandigheid en/of kennis te vergroten, en ligt dat in lijn met het werk wat je doet, of wilt gaan doen? In dat geval komen bijkomende kosten als inschrijf-, les-, cursus-, college-, boeken- en examengeld voor een vergoeding in aanmerking. Daarnaast worden in rekening gebrachte verblijfskosten door een opleidingsinstelling en jouw reiskosten ook vergoed.

Opendeurenbeleid en thuiswerken

Openheid en aanspreekbaarheid zijn voor ons heel belangrijk. Dit maakt de afstand tot elkaar kleiner, waardoor je eerder naar elkaar toe komt en daardoor de kans op successen vergroot. Om open communicatie met elkaar te waarborgen werken wij in een open ruimte met twee vergader- en één stilteruimte. Daarnaast is ieder lid van de directie en iedere manager (bijna) altijd aanspreekbaar.

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je – om welke reden dan ook – een dag thuis wilt werken. Dit raden wij voor werk waar je gedurende de dag veel met elkaar dient af te stemmen af, maar de mogelijkheid is wel aanwezig. Ook is het mogelijk om dit in overleg op een vaste dag in de week te doen.

...

Openheid en aanspreekbaarheid!

...

Bij inspanning hoort ook ontspanning!

Vakantieregeling

Wanneer je een 40-urige werkweek hebt, heb je bij ons recht op 25 vakantiedagen per jaar, en ben je daarnaast ook op 7 feestdagen – waaronder hemelvaarts- en koningsdag – vrij. Het aanvragen van vakantiedagen/uren verloopt volledig digitaal, via een portaal waar jij je eigen inloggegevens voor hebt. Hier kan je aangeven wanneer je op vakantie gaat en wanneer je weer – uitgerust en wel – gaat beginnen. Direct nadat jij je verlofaanvraag hebt opgeslagen kan jouw leidinggevende de aanvraag goedkeuren, waar je vervolgens per e-mail een bevestiging van krijgt.